Rajčatová omáčka

17.07.2021

Také máte takové ty dny, kdy nevíte co na večeři? Nic "není" v ledničce, tak si uděláte rychlé těstoviny s koupenou omáčkou? Já to tak taky mám, ale když mám více času a chci se u vaření uvolnit, tak si udělám domácí rajčatovou omáčku, která se hodí opravdu na vše, např. na těstoviny, na tortilla placku či jen tak. Jdeme na to! Připravíme si skvělou domácí rajčatovou omáčku!

Výroba rajčatové omáčky
Výroba rajčatové omáčky

Na rajčatovou omáčku budeme potřebovat:

- 4 velká rajčata 

- nejlepší jsou BIO, například z nějaké lokální farmy, v Brně máme farmu Ráječek :)

- 1 červenou cibuli

- 4 stroužky česneku očištěného

- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku

- olivový olej

- 100ml vody

- 2 lžičky oregana - dle chuti

- 2 lžičky bazalky - dle chuti

- 2 lžičky sladké papriky

- 1 lžíce cukru

- sůl a pepř

Příprava:
1. Připravíme si velkou pánev a dáme ji na nejvyšší stupeň.

2. Rajčata dáme na pánev a necháme je spálit, ano zdá se to zvláštní, ale když necháme rajčata spálit ze všech stran, aby byla černá, tak nám poté dají lepší chuť. Tento proces trvá 6-10 minut, podle varné desky. 

3. Vyjmeme rajčata z pánve a necháme vychladnout. Poté z rajčat jednoduše odděláme slupku a rajčata nakrájíme na menší kousky.

4. Na stejnou pánev nalijeme olivový olej, vložíme rajčata, nakrájenou cibuli nadrobno a všechny ostatní ingredience. Vše zamícháme a ztlumíme plamen desky na střední stupeň.

5. Na pánev dáme pokličku a necháme probublávat 10 minut.

6. Sundáme pokličku, vypneme desku (a teď je ten moment, kdy ucítíte tu krásnou vůni) a opět zamícháme.

7. Rozmixujeme omáčku, buď ponorným mixérem nebo v blendru. 

8. Omáčku podáváme s těstovinami a parmazánem nebo můžeme pokračovat v přípravě španělských Enchiladas!


Dobrou chuť!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky