Pasta al forno
Snažím se vám tímto blogem ukázat, že se dá vařit i jednoduše a z mála surovin, a přesto se skvělým výsledkem! Pasta al forno znamená v překladu z italštiny "těstoviny z trouby" - je to velmi jednoduchý recept, ze kterého vznikne famózní jídlo, např. na večery kdy přijdete z práce a nevíte co uvařit.
Na pasta al forno budeme potřebovat:
500 g těstovin - jakékoli: penne, kolínka atd.
250 g hotové rajčatové omáčky - buď koupené (Barila) nebo nejlépe domácí, najdete ZDE.
250 g mozzarelly
300 g cherry rajčátek
100 g parmazánu
sůl
Italské koření - bazalka, oregano, rozmarýn..
olivový olej
1. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny na 5 minut - nedovaříme je, protože těstoviny změknou v troubě. Slijeme a odstraníme přebytečnou vodu.
2. Předehřejeme si troubu na 180° horkovzduch.
3.Těstoviny důkladně smícháme s omáčkou a dáme je do zapékací mísy.
4. Nakrájíme si mozzarelu na plátky.
5. Nakrájíme rajčátka na čtvrtiny.
6. Nastrouháme si parmazán na drobno.
7. Sýr a rajčátka rovnoměrně rozprostřeme na těstoviny a zakapeme olejem.
8. Navrch nasypeme italské koření dle chuti.
9. Dáme péct na 20-25 minut.
10. Vytáhneme z trouby a necháme 5 minut vychladnout.