Cheesecake se skořicovými rolkami
Cheesecake. Cheesecake je skvělý dezert, je velmi vláčný a je to můj nejoblíbenější dezert. Cheesecake se skládá ze skvělého sušenkového křupavého základu. Nejlepší je na dezertu skvělá konzistence sýru a smetany, která se mi povedla jen jednou a je velmi těžké jí docílit. Ano, tento cheesecake jsem (opět) pozvednul o level výš a věřte mi, že je to boží kombinace - skořice, kynuté těsto a skvělá vanilková směs. Navíc je tento recept opravdu lehký, zvládne ho i začátečník.
Jdeme na to!
Na základ cheesecaku budeme potřebovat:
2x kynutá těsta rozválená - našel jsem jen v obchodě Lidl, také si můžete udělat vlastní, ale já se s tím nepeču :)
1x balíček skořice
250 g změklého másla
80 g třtinového cukru
5 g kardamonu
Na náplň:
520 g lučiny - jestli si chcete více dopřát tak Philadelphiu, ale já jí používám jen někdy, protože je moc drahá :D
3 lžíce mascarpone
3 kapky vanilkové essence
2 vejce
1. Do středně velké mísy dáme máslo a mixujeme, dokud z něj nevznikne měkká hmota.
2. K máslu přidáme skořici a cukr a pečlivě promícháme.
3. Z lednice si vytáhneme obě těsta a rozložíme je na plochu, poté dáme polovinu směsi na první půlku a druhou půlku na druhé těsto.
4 Směs důkladně rozetřeme na všechny strany a navrch posypeme trochou kardamon
5. Srolujeme a nakrájíme na kolečka, tím nám vzniknou skořicové rolky. Odložíme do ledničky.
Vanilková směs:
1. Do velké mísy dáme lučinu a mixérem šleháme, dokud nám nevznikne měkčí hmota.
2. Přidáme mascarpone a zamícháme.
3. V malé misce smícháme 2 vejce a vanilkovou esenci.
4. Vajíčka postupně přiléváme ke směsi, dokud se nespojí, poté mixujeme 5 minut.
Jdeme to dát dohromady!
1. Vyložíme dortovou formu pečicím papírem - opravdu na tento krok nezapomínejte, já jsem na něho kašlal a měl jsem celou troubu od másla...
2. Rolky upěchujeme na dno a podél strany dortové formy.
3. Směs vlijeme na rolky a rozetřeme stěrkou.
4. Pečeme 20-25 minut 200° nebo horkovzuch 180°
Dobrou chuť vám přejí Janis a Míša :)